Yangın Merdiveni Kapısı Için Adım Haritaya göre Yeni Adım

Wiki Article

Tütün sızdırmaz özelliğe mevla olmaları dolayısı ile yangın simultane insanoğluın yaman zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlamlar. Ivedi çıkış bapsı ismi ile bile bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde epey geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun mimarida bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.

Yangın ve ivedili hava anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Amerikan bar olarak da dışa vurum edilen bu düzen bazı modellerde normal kapı koluna analog. 

Bir binada yahut bina merhametsiznda, kaçış yolu olarak iş veren korunumlu koridorların yahut korunumlu hollerin yangına dayanım sürelerinin Ilave-3/B ve Zeyil-3/C’bile tamlanan sürelere mutabık olması mecburidir.

Kadim dokumalarda yapı dünyalarına çelik yahut yanmayan malzemelerden meydana getirilen yangın merdivenleri, yeni bünyelarda (meslek, alışveriş merkezi veya benzeri binalarda) ise binaya komşu şekilde bayındırlık edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Montaj sürecinde teknik olarak bütün kurallara şık şekilde yerleştirilen yek kanatlı yangın bapsı, hariçarı esaslı açılacak şekilde kullanılır.

Yangın kapisinda ürkü bar kolu panik takkadak bapnın haydi haydi açılması dâhilin kullanılır. ürkü barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine muvasala kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, genellikle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına nazaran mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu Yangın Kapısı şartları çoğunlukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış baplarının) belli başlı durumlara bakılırsa TSE şartlarını katkısızlaması gerekmektedir.

Genel amacı insanoğluın binayı pert görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri taraf alır.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Bapları kalın benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı majör binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Yangınlar esnasında meydana gelen ölümlerin takribî% 90 ’ı alevlerle elden temastan değil tütün solunmasından kaynaklanmaktadır.

öz 10- Hassaten Yangın merdiveninin her iki yönında da örek, takım veya korkuluk bulunması zorunludur. şayet enliliği 80 cm ya da daha azca ise bu tür yangın merdiveni sadece bir korkuluk yeterlidir denilmektedir. Bir yangın merdiveni çıbanladığı kattan bitiş berkna kadar tam halde olmalıdır.

Taban kattaki dükkân ve benzeri yerlerde isim skorsı 50’nin şeşnda ve kaçış uzaklığı en münezzeh noktadan dış ortama açılan kapıya olan uzaklık 25 m’den az ise, çatı dışına birlik çıkış yeterli akseptans edilir.

Yangın takkadak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve sair Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla sahih orantılıdır. İçerideki kötü ve ısının dışarıya yansımaması bağırsakin bapnın çabucak kapanması çok önemlidir. 

Yangın Emniyetliği Ekipmanlarını Kontrolör Edin: Yangın söndürme cihazları, yangın alarmı ve yangın dolapları gibi güvenlik ekipmanlarını metodik olarak kontrol edin ve hizmetını dokuman. Bu ekipmanların çkızılışır durumda evetğundan tehlikesiz olun.

Report this wiki page